Tuesday, March 8, 2011

More FMQ fun!


So I've made a few more attempts at FMQ and it's simply so much fun! I especially like the "loopy hearts" to the right. It's getting easier but I'm still having big problems following a sketched out pattern like the wraith below, it's easier to just "wing it" I think. The leaf and wreath is from the book Machine Quilting Made Easy which is a good beginners guide I think, not that I've read many books on the subjecs so I haven't got much to compare it too - but I like it.  I've also made an attempt at meander quilting which I think turned out quite well, lot's to work on still before I dare use it in a quilt but still =) Please excuse the unironed fabric, I was in a great hurry to get to the fun part when preparing my quilt sandwich.

6 comments:

 1. Hej! Vad duktig du är! Eller är allt bara Janomens förtjänst? Hi hi! Det ser jättebra ut alltihopa. Hann du köpa några vantar eller kommer det några på posten helt lägligt snart?
  Kramisar

  ReplyDelete
 2. Tackar! =D Jag vet inte vems förtjänst det är men det börjar flyta på lite bättre nu i alla fall, det är så barnsligt kul! Längtar efter att få freemotion quilta på samma sätt som jag kunde längta efter att få färglägga när jag var liten. Det är alldeles, alldeles underbart!

  Nope har inte fått någon post ännu, det är delvis därför jag håller mig till små provbitar än, har inte gett mig på något jag måste få bra grepp om.

  Kram <3

  ReplyDelete
 3. WOW vilken fart du har fått! Så läckert!
  Det finns en blogg också... 365 quilt designs eller nåt sånt... hon visar filmsnuttar med free motion quilting. Om du googlar hittar du den säkert.
  Kram

  ReplyDelete
 4. Tack Mia! Va glad jag blir! =D
  The Free Motion project är ju superbra! Har redan lärt mig massor, tackar så mycket för tipset =)

  Kramar

  ReplyDelete
 5. Men snälla Bia, så duktig du är redan. Så där bra kan inte jag fast jag hållit på nåt år. Inte för att jag, på något sätt vill påstå att frihandsquiltning är min specialité, men du verkar ju vara en naturbegåvning! Det är klart att det är jättemycket roligare och lättare nu när du har en "Maskin"......;-))Jättesnyggt!

  Kramar

  ReplyDelete
 6. Nejmen nu blir jag ju alldeles röd om kinderna av berömmet! När ni som är mina quiltgurus säger sånahär fina saker blir jag ju alldels rörd! Tusen tack! *kramar* e

  Jag måste ju säga att friahandsquilting är det roligaste jag gjort på hur länge som helst, det är som att rita när man var liten, lika kul och uppslukande! =D

  ReplyDelete

Comments really make my day, thank you for taking the time! <3